20 Godina sv. Vinka Paulskog u Rijeci

DVADESET GODINA RADOSNOG POMAGANJA

Udruga svetog Vinka Paulskog iz Rijeke je u subotu 5. siječnja 2019. godine proslavila 20. godišnjicu svoga djelovanja. Proslava je započela slavljenjem svete mise u kapelici sv Josipa koju je predvodio duhovnik Udruge don Drago Detić. Na kraju mise se prigodnim riječima članovima obratila bivša predsjednica Josipa Orlović navodeći mnoga djela dobrote učinjena bližnjima u potrebi.

Osim redovitih posjeta i darivanja siromaha izdvojila je još neke akcije koje je Udruga provodila u proteklih dvadeset godina:predstava i knjiga „Mreža ljubavi“; mnoge kreativne radionice u došašću i korizmi; duhovne obnove za naše članove i članice kluba „Nada“; proslave blagdana bl. Ozanama, sv. Vinka, sv. Agate; hodočašća u Pariz, Rim, Krašić, Međugorje, Mariju Bistricu, Zagreb; procesije za blagdan sv. Vida; instrukcije iz matematike Ive Furlanisa; misijski dani u Lužnici…

Svoje obraćanje je završila riječima:„Sada imamo novu predsjednicu Katelijn Radić. Mlađa je i poletna i mnogo radi i dobro radi, i mudro vodi rad Udruge nastavljajući stare uhodane akcije ali i započinjući i nove u skladu s potrebama siromaha današnjice koji su uvijek našigospodari, kako je rekao sveti Vinko. Da se ne umorimo u našem radu posebno se brine č.s. Renata koja nam uvijek pronalazi potrebite i dok ona bude s nama uvijek ćemo imati siromaha“.

Slavlje je nastavljeno na večeri u obližnjem restoranu uz prigodnu tombolu, pjesmu, sjećanja i prijedloge za buduće što bolje djelovanje, te molitvu našim nebeskim zaštitnicima i zagovornicima svetom Vinku Paulskom i blaženom FredericuOzanamu.

Miroslav Radić

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …