SVI SMO POZVANI BITI MISIONARI
SVI SMO POZVANI BITI MISIONARI

SVI SMO POZVANI BITI MISIONARI

U nedjelju 21.rujna 2014. godine, u Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor u Lužnici pokraj Zagreba, upriličen je već tradicionalni Misijski dan Družbe sestara milosrdnica. Uz mnoge časne sestre i članove raznih udruga svetog Vinka iz cijele Hrvatske na Misijski dan je doputovao i jedan autobus članova Udruge sv. Vinka i Vojske Bezgrešne iz Rijeke, a vodila ga je č.s. Renata Vugdelija.
Cjelodnevni program je započeo svetom misom koju je slavio don Ivan Štironja, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Bosni i Hercegovini. U nadahnutoj propovijedi istaknuo je da smo svi već po krštenju pozvani biti misionari  ne samo u dalekim krajevima nego tamo gdje živimo, i usprkos svim teškoćama ne trebamo se bojati drugima donositi Krista.
Nakon mise o svome misijskom djelovanju svjedočile su sestre iz Argentine i Bugarske, zatim je uslijedio zajednički ručak i raznovrstan popodnevni program. On se sastojao od sajma na kojem su prodavani razni proizvodi i ukrasni predmeti koje su izradili vrijedni članovi iz nazočnih udruga, a sav prihod je namijenjen za misije. Osim sajma organizirane su kreativne radionice izrade krunica i ukrasa od papirnatih traka te bugarski tradicionalni plesovi.
Sve je završilo bogatim glazbenim programon na kojem je nastupilo sedam zborova različitih uzrasta, meditacijom  Duša i tijelo Miroslava Radića i riječima zahvale časne majke Miroslave Bradica.

 

M. Radić

Možda Vam se sviđa i ovo:

MREŽA LJUBAVI SE ŠIRI

Nema veće radosti od one kada se mreža ljubavi širi. Mnogim pratiteljima Udruge, kao i …