RIJEČANI SPASILI MISIJSKI DAN
RIJEČANI SPASILI MISIJSKI DAN

RIJEČANI SPASILI MISIJSKI DAN

U nedjelju 18.rujna 2016. godine, u Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor u Lužnici pokraj Zagreba, upriličen je već tradicionalni Misijski dan Družbe sestara milosrdnica. Uz mnoge časne sestre i poneke članove raznih udruga svetog Vinka iz cijele Hrvatske na Misijski dan je doputovao i jedan autobus članova Udruge sv. Vinka Paulskog, Vojske Bezgrešne i medicinskih sestara iz Rijeke, a vodila ga je č.s. Renata Vugdelija. Svojom brojnošću riječani su svih iznenadili i aktivnim sudjelovanjem doprinijeli uspješnosti ovogodišnjeg Misijskog dana, a jedna časna sestra je spontano izjavila kako su riječani spasili misijski dan.

Cjelodnevni program je započeo duhovnim nagovorom o misijama sestre Samuele Vilenica a nastavljen svetom misom koju je slavio vlč. Kristijan Zeba, povjerenik za misije Riječke nadbiskupije. U nadahnutoj propovijedi istaknuo je da smo svi već po krštenju pozvani biti misionari  ne samo u dalekim krajevima nego tamo gdje živimo, i usprkos svim teškoćama ne trebamo se bojati drugima donositi Krista. Propovijed je završio pozivom svima da se više smiju i da ne budu namrgođeni vjernici.

Nakon mise o svome misijskom djelovanju svjedočila je sestra Stjepanka Pavić iz Argentine, zatim je uslijedio zajednički ručak i raznovrstan popodnevni program. On se sastojao od kreativnih radionica, kviza pod vedrim nebom, scenskog  prikaza  Milosrdni Samarijanac… Sve je završilo bogatim glazbenim programom – Misije fest na kojem je nastupilo više zborova i bendova različitih uzrasta, te kratkom promocijom knjige pjesama Sreća praznih ruku Miroslava Radića i riječima zahvale voditeljice programa č.s. Marinke.

Svi prilozi sakupljeni na sajmu kao i dobrovoljni prilozi udruga i pojedinaca namijenjeni su potrebama misija Družbe sestara milosrdnica.

Na povratku iz Lužnice riječani su se kratko zadržali u Zagrebu posjetivši katedralu i uži centar grada, te se s pjesmom na usnama i srećom u dušama vidno zadovoljni vratili u Rijeku

 

M. Radić

Možda Vam se sviđa i ovo:

MREŽA LJUBAVI SE ŠIRI

Nema veće radosti od one kada se mreža ljubavi širi. Mnogim pratiteljima Udruge, kao i …