Radost blagdana sv. Vinka Paulskog u Rijeci

RADOSNO PROSLAVLJEN BLAGDAN SVETOG VINKA

Svečanom euharistijom u kapelici svetog Josipa, pri Samostanu sestara milosrdnica, je u Rijeci 27. rujna proslavljen blagdan svetog Vinka Paulskog. Na misi su uz časne sestre sudjelovali i mnogi uzvanici, beskućnici i članovi Udruge svetog Vinka. Slavlje je predvodio riječki nadbiskup Ivan Devčić u koncelebraciji s duhovnikom Udruge don Dragom Detićem i dekanima riječkih dekanata.

Biskup je u propovijedi između ostalog poručio: „Sveti Vinko je bio apostol ljubavi i pred ovakvim velikanom kršćanske vjere ne možemo ne zazvati Gospodina da nam po njegovom zagovoru pokaže kako mi danas možemo i trebamo činiti ista djela ljubavi i raditi na obnovi Crkve kao i on i da nam dadne snage i nadahnuća da sve to činimo, poput njega, onako zanosno i predano Bogu Crkvi i čovjeku. Moramo se pitati što mi možemo učiniti na području milosrđa i solidarnosti? Činimo li dovoljno, možemo li više i bolje činiti? Sveti Vinko nije imao mira nego je tražio načina da pomogne. Svima nama treba sveti Vinko biti uzor i učitelj, molimo ga da nam to on izmoli kod Gospodina“

Nakon mise članovi Udruge svetog Vinka i beskućnici iz Kuće utočišta, u pratnji č.s. Veronike, nastavili su radosno druženje i čašćenje u prostorijama Udruge u Kresnikovoj 15. u Rijeci.

 

Miroslav Radić

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …