Radionica za roditelje

Radionica za roditelje učenika u Splitu – 1.2.2020.

U samostanu sestara milosrdnica u Splitu i ove je subote, 1. veljače 2020., bilo vrlo živo. U dvorani u prizemlju samostana, gdje se redovito okuplja raznovrsni Božji i Vinkov narod, održane su dvije (paralelne) radionice- za učenike te za roditelje.

Ove radionice se provode u sklopu projekta “Prijatelj u potrebi” koji je financiran od strane Ministarstva za demografiju,  obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Volonteri Udruge mladih su vrlo dinamično, strpljivo, s njima svojstvenom otvorenošću, duhovitošću te kreativnošću radili s učenicima i otkrivali im prednosti i koristi poznavanja novih tehnologija. I to je jedan vid pripremanja za život!

U drugoj prostoriji bio je istovremeno i susret s roditeljima. Kako smo se našli uoči Svijećnice – Dana posvećenog života, nakon uvodne molitve pročitali smo evanđelje Blagdana. Marija i Josip prikazuju Isusa u hramu na ruke starca Šimuna. Tu je i proročica Ana. Izmjenjujući misli i iskustva – nastojali smo pronalaziti načina kako uvijek iznova posvećivati sebe i sve svoje Ocu nebeskom, koliko god teško bilo upravo u toj našoj svakodnevici smoći snage za uvijek novo prikazanje Bogu! Koliko nam je moguće „čuti“ poput starca Šimuna Duha kojim je bio „ponukan“, koliko smo spremni postovima i molitvama danju i noću služiti Bogu? Naravno – preko svojih najbližih, s  kojima je nužno svakodnevno živjeti u ljubavi i opraštanju – da bismo uopće živjeli… Zahvalni jedni drugima (neki smo se i prvi put vidjeli!) srdačno smo i molitvom zahvalili Bogu, a onda i jedni drugima za bogatstvo susreta, te se razišli – nadam se – obnovljenom snagom za nove dane!

 

M. Gracijana Gracin

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Radionica s učenicima – gledanje filma

U subotu 7.3.2020.g. zajedno s učenicima pogledali smo film Svemogući Bruce.  Film Svemogući Bruce govori …