Pula, proslava blagdana Sv.Vinka Paulskog, 2014 g.
Pula, proslava blagdana Sv.Vinka Paulskog, 2014 g.

Pula, proslava blagdana Sv.Vinka Paulskog, 2014 g.

U Puli, u župnoj crkvi Svetog Pavla, kako je to već uobičajeno svečano je proslavljen blagdan Svetog Vinka Paulskog. Naime, u toj mladoj  župi grada Pule od samog osnutka iste (1968), djeluju sestre milosrdnice Provincije Majke Dobrog Savjeta iz Rijeke, a unatrag pet godina i Udruga svetog Vinka Konferencija Svetog Pavla, te pojedine djevojke koje su vrlo aktivne u Vinkovskoj Marijanskoj mladeži. Danas sestarsku zajednicu čine tri sestre u samostanu Majke Dobrog Savjeta uz župnu Crkvu, dok su po dvije sestre na pomoć u Žminju i u biskupskom domu u Poreču.
Blagadan smo svečano proslavili u nedjelju, 28.09.2014. svečanom koncelebriranom Misom u 11 sati koju je predslavio vlč.mr.Josip Kolega iz Rijeke. U svojoj duboko promišljenoj propovijedi razmišljali smo o nedjeljnom Evanđelju, te o liku i djelu Svetog Vinka, ali i blaženog Miroslava Bulešića, čije smo se godišnjice beatifikacije rado prisjetili. Na Misi su sudjelovale i djevojke koje se redovito sastaju kod sestara milosrdnica. Kroz pjesmu i ples uvele su nas u sam blagdan te nakon pričesti posvjedočile pjesmom kako je naš Bog
silan Bog! Djevojke se uvježbala s.Mirta Vugdelija.
Blagdanu je prethodila trodnevna duhovna priprava koju su predvodili fra Bojan Rizvan iz samostana Sv.Antuna u Puli, vlč.Joel Catary, župnik iz Premanture, te mons. Vilim Grbac, katedralni župnik i generalni vikar biskupije. Posebno svečano je bilo u subotu, na sam blagdan Sv.Vinka, kada su na svetoj Misi koju je predvodio mons.Vilim Grbac, sudjelovali članovi Udruge Svetog Vinka iz svih krajeva Porečko i pulske biskupije. Druženje je nastavljeno u župnoj dvorani, gdje smo pročitali čestitku našeg Predsjednika gdina Igora Pranjić i Časne Majke sestara milosrdnica s.Miroslave Bradica koji su uputili čestitiku povodom blagdana našeg Utemeljitelja.
Sva tri dana trodnevnice kao i svečanu Misu u nedjelju 28.09. svojim pjevanjem uzveličao je Župni zbor Svetog Pavla iz Pule uz orguljsku pratnju Andreja Angelinija.

 

Andrej Angelini

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …