Slika 1. Članovi konferencije sv. Nikole b. i sv. Barbare u župnoj crkvi u Jastrebarskom
Slika 1. Članovi konferencije sv. Nikole b. i sv. Barbare u župnoj crkvi u Jastrebarskom

PRVA GODIŠNJICA UDRUGE SV. VINKA PAULSKOG U JASTREBARSKOM

U ponedjeljak 16. siječnja 2017. godine održana je duhovna obnova članova Konferencije sv. Nikole iz Jastrebarskog i Konferencije sv. Barbare Vrapče – Zagreb, koju je predvodio  naš duhovnik p. Dario Grbac u suradnji sa sestrama milosrdnicama iz Jastrebarskog. Ova duhovna obnova bila je ujedno i obilježavanje prve obljetnice osnutka Konferencije sv. Nikole.

Na susretu naših konferencija okupilo se dvadesetak članova, a susret se odvijao u župnoj crkvi i Pastoralnom centru sv. Nikole u Jastrebarskom.

Najprije je slijedilo klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom na temu: „Isuse, predajem se tebi, ti misli“. Evo nekoliko poticajnih misli iz klanjanja koje su nas uspjele izvući iz rastresenosti svagdašnjice te uvesti u Isusovu prisutnost i predanje.                                                       

„Zatvorite oči i dopustite da vas nosi struja moje misli. Dopustite mi da djelujem u vama. Zatvorite oči i ne mislite na sadašnji čas, odbijte misao na budućnost. Odmarajte se u meni, vjerujući mojoj dobroti. Ako mi u svome povjerenju samo kažete: „misli ti“, zaista ću misliti na vašu situaciju, utješit ću vas, osloboditi i voditi drugim putem od onoga kojeg ste vi zamislili, podučavat ću vas i nositi u svom naručju, jer nema moćnijeg lijeka od mog posredovanja s ljubavlju…“

„Sotona upravo nastoji da vas uznemiri kako bi vas istrgao iz mojih ruku i učinio vas plijenom ljudskih inicijativa. Pouzdajte se u mene, odmarajte se u meni, predajte se meni u svemu. Ja dijelim milosti kad ste vi u potpunom siromaštvu. Kad vidite da se stvari kompliciraju recite „Isuse, misli ti“! Vaša je pamet ograničena i teško možete prepoznati zlo. Zato se uvijek pouzdajte u mene, a oslobodite  se sebe…“ !

Ostanete li uz mene, dat ću vam sve što vam je potrebno prema mom vječnom planu. Dat ću vam sućuti  prema bližnjemu, učinit ću da govorite i činite ono što ja hoću. Tad će vaše djelovanje proizlaziti iz moje ljubavi, a vi ćete mi biti braća, sestre i majke. Tada ćete me ponijeti drugima i ja ću se moći roditi u njima.

„Ako ostanete u meni i ako moje riječi ostanu u vama, tražite što hoćete i bit će vam“/Iv 15/.

Nakon proživljenog klanjanja i istinskog susreta s Gospodinom u otvorenosti i predanosti srca, nastavili smo ga slaviti u Euharistiji koja je bila iz Vinkovskog  misala kao na blagdan svetog Vinka. Molitve i pjesme bile su prožete Vinkovim duhom i namijenjene za cijelu Vinkovsku obitelj.

Potom je slijedilo druženje u Pastoralnom centru. Naše marljive članice Konferencije sv. Nikole zajedno sa sestrama milosrdnicama pripremile su osvježenje za tijelo: meso, kolače i piće u toploj dvorani. Na stolu nije izostala ni torta s jednom svjećicom, koja predstavlja prvu godinu skromnog djelovanja Konferencije sv. Nikole. U toplom i srdačnom ozračju, iako je vani bilo jako hladno, nastavili smo duhovne razgovore i izmjenu iskustava o djelovanju naših konferencija. Ugodna i opuštena atmosfera pogodovala je produljenju našega susreta. Bilo je pjesme, smijeha, istinske radosti i želje da se opet nađemo zajedno.

Zahvalni Bogu i onima koji su nam omogućili ovaj susret, duhovno obogaćeni i osnaženi razišli smo se u svoje sredine oko 20 sati.

 

s. Miroslava Crljenković

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …