Posljednji pozdrav

DRAGA VERICE!

Dijelimo s tobom, i sa cijelom obitelji Furlanis, veliku ljudsku tugu povodom smrti tvoga voljenog supruga Ive. Kao vjernici dijelimo još veću radost što znamo da je Ivo poput Isusa „prošao zemljom čineći dobro“(Dj 10,38) i što je po toj dobroti Ivo sada u Nebu u trajnom zajedništvu beskrajne Božje dobrote i ljubavi.

Sretni smo što smo poznavali tvoga i našega Ivu i što smo od njega učili kako treba vjeru i život živjeti čineći neumorno konkretna djela milosrđa svima, bez obzira zaslužuju li to oni ili ne gledano uskim ljudskim mjerilima. Ivina mjerila su u životu bila široka i nebeska i zato on sada iz Neba može tebi Verice i nama još više pomoći da i naša mjerila budu poput njegovih. Može nam pomoći da naše misli, riječi i djela budu plemenita, iskrena, nesebična, vedra, pobožna i puna ljubavi.

Ivo je u svoju nutarnju duhovnu čašu nakapao dovoljno kapi dobrote i milosnog vremena, a milosno vrijeme je i onda: kad ljubimo neljubivo, kad praštamo neoprostivo, kad činimo dobro bez prisile i kad imamo samo ono što smo dali. Sada će on svima nama, koji smo trajno ili povremeno dijelili život s njim, pomagati i podsjećati nas da i mi u svoje duhovne čaše svaki dan kapnemo barem jednu kap svetog vremena.

Dragi Ivo, dok s Blaženom Djevicom Marijom pjevaš njene pjesme koje si sa srcem pjevao, dok se grliš sa svetim Leopoldom kojeg si toliko volio i na čiji blagdan si nas napustio, sjeti se i nas u svojim molitvama i pošalji nam malo nebeske vedrine i radosti koje ti sada imaš u izobilju.

Draga Verice, Ivo je živ jer je vjerovao u Isusa i Isusu koji je rekao: „Ja sam uskrsnuće i život: tko vjeruje u mene, ako i umre, živjet će!“(Iv 11,25). U Nebu ga je uzeo za ruke sveti Vinko jer su Ivine ruke, poput Vinkovih, bile ruke koje dijele, pomažu, grle i mole.

Uz našu iskrenu sućut, ljudsku i molitvenu blizinu želimo ti mir i dobro i obilje Božje utjehe, snage i blagoslova!

            U ime Udruge sv.Vinka Paulskog iz Rijeke, Miroslav Radić!

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

(DO)ŽIVIMO RADOST BOŽIĆA