Posjet predsjednika Udruge Konferencijama iz Dalmacije
Posjet predsjednika Udruge Konferencijama iz Dalmacije

Posjet predsjednika Udruge Konferencijama iz Dalmacije

MAKARSKA, SPLIT, SELCA NA BRAČU, KAŠTELA

26. – 30. srpnja 2016 g. po planu je vaš predsjednik  stigao u obilazak članova i konferencija iz Dalmacije.

Prva po redu je bila konf. iz Makarske gdje sam se uz našu Jozicu susreo sa članovima. Predsjednica konf. Ankica Ravlić je na početku ispričala nekoliko članova te smo uz prijatan razgovor prošli sve što je bitno. Pitanja su bila konkretna i zaključak je također bio da smo svi za služenje u duhu naših utemeljitelja od sv. Vinka do bl. Ozanama, a državna administracija i zakoni itekako štete kvaliteti rada kod nas u Udruzi. Duhovnik i župnik u Makarskoj don Pavo nas je također pozdravio i kratko prikazao svoje viđenje našeg i njegovog rada u ostvarivanju ciljeva brige o potrebitom čovjeku. Nakon srdačnih riječi i pozdrava svih prisutnih uputili smo se put Splita uz neizostavno svraćanje  kod Gospe u Vepricu. Svestrani domaćin svetišta don. Mijo Šurlin nas je vrlo opširno i opisno proveo kroz većinu popratnih objekata pored mjesta ukazanja, i zaista je lijepo bilo provesti sat i više vremena u molitvi i obilasku toga prelijepog svetišta. Nametnulo mi se naše razmišljanje kuda ići na hodočašća i uz već pohođeno Međugorje  imamo itekako gdje otići, pokloniti se Gospi. Aljmaš u Slavoniji, Ilaći  također, Mariji Bistrici, Gospi Trsatskoj, Gospi Sinjskoj i Vepric u Makarskoj su zajamčeno destinacije koje itekako mogu donijeti mir i blagoslov na takvim zajedničkim dolascima svima nama.

U Splitu na poznatoj adresi kod sestara Milosrdnica održan je susret sa konferencijama starijih i mladih na kojem je sudjelovalo preko trideset članova iz obje konferencije. Također sam uz Jozicu i prigodne riječi razgovarao sa članovima koji su i ovdje istaknuli da bez duhovne snage i suradnje sa duhovnicima i sestrama nema budućnosti. Svi su mišljenja da trebamo održati Udrugu na razini kakva je uz animiranje mladih koji će zasigurno iznijeti nastavak života i rada Udruge u cijelosti. Zadovoljstvo je bilo biti to veće u Splitu sa ovako dobrim prije svega ljudima i onda članovima naše zajednice. Slijedeći dan smo opet Jozica i ja imali već zakazani susret u Selcima na Braču gdje nas je u Supetru sačekao Tein suprug i odvezao u prelijepo mjesto koje se može podičiti sa jednom od najljepših crkvi koje sam vidio. Razdragane članice uz Teu su nas dočekale u punom sastavu i također iznijele svoje izvješće i viđenje rada Udruge i služenja. Na kraju susreta su zapjevale i pokoju pjesmu tako da je susret završio uz jedno zaista obiteljsko raspoloženje.

Završni dan je ostavljen za našega Miru koji nas je dočekao u Kaštel Novom i doveo u prostor gdje se održavaju susreti njihove konf. Ugodan razgovor i opet iste zaključke desetak članica i članova koji napominju da zakoni i država uvelike koče rad svih nas, i da mi samo trebamo služiti i jednostavno pomoći ljude u potrebi. Susret je završio uz zakusku i  obećanje da ćemo se opet svi vidjeti u listopadu ove godine u Splitu 15 listopada.

I na kraju moram posebno zahvaliti sestrama Milosrdnicama na gostoprimstvu i brizi za vašeg predsjednika što opet govori da bez njih ne bi sve bilo isto. Također hvala i Jozici koja je bila uz mene sve vrijeme i sudjelovala u promicanju rada Udruge, a suprug Miro strpljivo sve odradio vezano za dovoženje i odvoženje nas na trajekt i sve ostalo. Uputivši se nazad kući iz Splita sam zastao i pomolio se u Sinju kod Gospe, te uz polusatni susret i razgovor o putovanju  sa našom Anđelkom koja je istrčala,  i isto tako se vratila na posao nastavio put Livna i Kupresa gdje sam se još kratko odmorio i nakon toga  vratio svojoj kući.

Zahvalan sam Bogu na ovom putovanju i susretu sa svima te zaključujem i ovaj put izvješće i opis putovanja sa riječima; sv. Vinko Paulski i bl. Frederik Ozanam budite uz nas sve vrijeme služenja siromaha i svih onih koji nas iz bilo kakvih potreba čekaju.

 

Predsjednik

 Igor Pranić

Možda Vam se sviđa i ovo:

MREŽA LJUBAVI SE ŠIRI

Nema veće radosti od one kada se mreža ljubavi širi. Mnogim pratiteljima Udruge, kao i …