Otvorenje socijalne samoposluge u Belišću
Otvorenje socijalne samoposluge u Belišću

Otvorenje socijalne samoposluge u Belišću

Dana 16.studenog 2015g. u Belišću je otvorena SOCIJALNA SAMOPOSLUGA koja je dio projekta ministarstva Socijalne Skrbi. Nosioci projekta u Belišću su, grad Belišće, Matica UmirovljenikaBelišće, Socijalna služba iz Valpova i kao suradnici projekta Udruga sv.Vinka Paulskog u RH sa svojom konferencijom sv. Josipa Radnika izBelišća.
Uz uzvanike svih nabrojanih nosioca projekta otvaranju je nazočio i predsjednik Udruge Igor Pranić sa svojim suradnicima iz konferencije. Prve pakete korisnicima je uručila i naša predsjednica konferencije Jasna Mužević koja je ujedno i jedna od predlagatelja projekta koji je evo sada svečano otvoren. U pozdravnim riječima gradonačelnika gsp. Dinka Burića vidljivo je dvojako gledanje na sam projekt i to u vidu potrebe na nivou socijalne osjetljivosti ali i žaljenja što moramo otvarati takvevidove pomoći potrebitom čovjeku.
Pročelnica Upravnog Odjela za Zdravstvo i Socijalnu Skrb gosp. Ružica Gverieri Osj. Baranjske Županije naglasila je da će Županija i dalje sufinancirati i pomagati ovakve projekte te da se trebamo svi uključiti u takav rad u Belišću i šire.
Predstavnici donatora iz tvrtke Harbur – Freudenberger  d.o.o. su također nazočili otvaranju i obećali i dalje pomagati od strane svoje tvrtke ovakve projekte.
Župnik župe sv. Josipa Radnika fra Branko Janjić riječima iz Svetog Pisma i prigodnim govorom je posvetio ljude koji su bili nazočni i prostor koji će u buduće biti još jedan u nizu prihvata potrebitog čovjeka u Slavoniji i šire.
Gradonačelnik Burić se posebno zahvalio Udruzi i konferenciji sv. Josipa Radnika na svim dosadašnjim aktivnostima naglasivši da je konferencija jedna od najvećih karika u ostvarivanju ovog projekta ali i svih akcija socijalnog karaktera grada Belišća.
Znamo da su potrebe puno veće nego mogućnosti, ali i ovo što činimo je za opće dobro maloga čovjeka i njegovu obitelj.
Stoga neka i ova nadasve vrijedna investicija i svi oni koji su sudjelovali u projektu bude zadnja koja se realizira kod nas iz razloga što moramo težiti za bolji život svakog čovjeka ma gdje bio.
Neka dragi Bog blagoslovi sve one koji kroz ovaj vid pomažu onima koji su u potrebi i neka nam da snage da nastavimo slijediti njegov put.
Igor Pranić- predsjednik Udruge

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …