Osnovana nova konferencija sv.Vinka Paulskog u Bilju pored Osijeka
Osnovana nova konferencija sv.Vinka Paulskog u Bilju pored Osijeka

Osnovana nova konferencija sv.Vinka Paulskog u Bilju pored Osijeka

„Sveti Vinko Paulski posvetio je svoj život siromasima i bolesnima“

Udruga sv. Vinka Paulskog u Republici Hrvatskoj osnovala je 13. travnja 2013. u Bilju svoju 51. Konferenciju, a ujedno i prvu u Baranji u župi i crkvi Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije. Pozivu na osnivačku skupštinu odazvalo se dvadesetak župljana. Nakon prigodnih riječi velečasnog Ivana Petričevića koji je upoznao nazočne sa likom sv.Vinka Paulskog, pojasnivši da je u svojoj službi itekako bio upoznat u Župi Veliškovci sa radom konferencije iz Veliškovaca. Dodao je da ustupa prostoriju unutar župnoga stana novoj konferenciji za daljnji rad, što je sa oduševljenjem prihvaćeno.

Predsjednik Nacionalnog Vijeća Igor Pranić predstavio je aktivnosti i način rada Udruge te se zahvalio župniku vlč. Ivanu na gostoprimstvu i ohrabrenju novoj konferenciji, koja je iskazala visok nivo predrazmišljanja za rad, tako da je bilo kako je rekao Predsjednik Igor, lako ovdje objasniti sve što je upitano kroz nekoliko pitanja.

Okupljeni članovi župne zajednice izabrali su predsjedništvo Udruge kako slijedi, Darija Balonek – Nikolić – predsjednica, Mirjana Kolarić – tajnica, Maja Dora – blagajnica.

Predsjednik Nacionalnog Vijeća Igor Pranić čestitao je novo izabranom predsjedništvu i zaželio plodonosan rad te uputio poziv na duhovnu obnovu Područnog Vijeća sv. Petra i Pavla – Đakovačko Osječke Nadbiskupije. Uz lijepo druženje i okrijepu susret novoizabrane konferencije završio je razgovorom i upoznavanjem prisutnih te smo se razišli sa pozdravom, vidimo se u Vukovaru sutra na duhovnoj obnovi, kojoj smo i prisustvovali sljedeći dan napunivši se Duhom svetim uz druženje sa ostalim članovima Područnog Vijeća.

Bilje; 13.travnja 2013. godine

konferencija  „Bezgrešnog Začeća BDM“  župe Bilje

predsjednica, Darija Balonek-Nikolić

Možda Vam se sviđa i ovo:

MREŽA LJUBAVI SE ŠIRI

Nema veće radosti od one kada se mreža ljubavi širi. Mnogim pratiteljima Udruge, kao i …