ODRŽANA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA UDRUGE sv. VINKA PAULSKOG U RH
ODRŽANA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA UDRUGE sv. VINKA PAULSKOG U RH

ODRŽANA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA UDRUGE sv. VINKA PAULSKOG U RH

Jutro 19. ožujka 2015g. i krećemo na put u Novigrad Na Dobri (pored Karlovca) svi sa svojim mislima i onako još pospani sjetili smo se da je veliki svetac i obilježavanje imena sv. Josipa. Isto tako su krenuli i Vinkovci iz Istre, a nakon nas u popodnevnim satima i Vinkovci Dalmacije i Zagreba.
Kada smo sretno svi doputovali krenuli smo u otvaranje skupštine i čitanje izvješća koja su potrajala dugo u noć. Svi već pomalo umorni i iscrpljeni krenuli smo na počinak i zasluženi odmor u snu.
Jutro smo dočekali okupano suncem i dolaskom još nekih predsjednika i sestara milosrdnica koje su sada već bile zastupljene u broju 5, pomislih to je jamstvo za duhovno osvježenje i nastavak rada. Naravno da i prisustvo p.Zvonka Vlaha je dalo još jedno prekrasno iskustvo njegovom toplom riječi podrške našem radu. Naš duhovnik p. Dario također je svojim svakodnevnim prisustvom i lijepim komentarima uvelike doprinio daljnjem radu svih dana skupštine.
Uz zaista dobre prijedloge i komentare donijeli smo izmjene i dopune Statuta na koje nas je obvezao novi zakon o Udrugama, tako da smo imali dosta vremena za pripremu još jedne teme, to je financiranje i zakon o istom. Zadržali smo se dosta vremena na objašnjenjima koja unose dosta toga u način rada koji smo do sada radili. Tema je bila zanimljiva ali ne kao odlazak na jedno mjesto koje će svima ostaviti veliki pečat i saznanje da postoji jedna prekrasna crkva ROĐENJA BDM, i Pavlinski samostan u malom mjestu Svetice. Domaćin p. Marko Glogović   pokazao nam je u cijelosti prostore crkve i samostana, te sve ono što je mogao objasniti o svom poslanju i življenju na tom prekrasnom mjestu. Odlazeći prema Novigradu (poneki i prvi dio puta pješice) svi smo bili pod dojmom svjedočenja p. Glogovića o nerođenoj djeci i njegovoj borbi u spašavanju života male i nevine dječice( toga dana je spasio dvoje.) Kako Bog djeluje kroz njega i kako sve postaje veličanstveno jednostano će mo reći “SLAVA ISUSU” i hvala na svim rođenim i izmoljenim anđelima.
Subota je započela sa odličnom prezentacijom sestre Veronike iz Rijeke koja nas je uvela u predstavljanje i na neki način pridruživanje u VINKOVU OBITELJ koja se osniva od šest grana u Hrvatskoj i biti če pod plaštom i okriljem crkve.
Nakon toga nas je draga sestra Miroslava Crljenković uvela u prekrasnu prezentaciju iz života sv. Vinka Paulskog, a p. Dario Grbac nastavio predavanjem o osnivanju Udruge i životu bl. Frederika Ozanama. Sve što je nadalje nastavljeno u radu obilježilo je puno produhovljenosti druženja i razmjene mišljenja o svemu što smo prošli do tada. Popodnevni izlet okolišem toga lijepog kraja protekao je u šetnji i pomalo umornim dolascima na večeru i počinak.
Nedjelja je započela sa usvajanjem svih odluka koje smo predložili, pozdravom sestara, Gracijane iz Splita, sestre Marije B. Bakić iz Otoka,sestre Renate iz Rijeke,i na kraju sestre Miroslave. Pozdravne riječi su uputili i p. Filip, p. Dario,te p. Flavijan,na kraju je skupština zatvorena te duhovno nastavljena odlaskom na Križni Put koji je išao procesijom i postajama oko crkve. Misno slavlje je bilo predvođeno našim domačinom p. Filipom, p. Dariom i p. Flavijanom koji su dali još snažniji dojam prisutnosti Duha Svetoga. Na kraju je predsjednik Udruge Igor Pranić pozdravio prisutne župljane i goste sa nekoliko riječi predstavljajuči Udrugu i zahvalio se svima na gostoprimstvu boravka proteklih dana.
Ručak iza svih liturgija protekao je u raspoloženju dostojnom jedne velike obitelji, a tome govori u prilog podsječanje da moramo krenuti nazad svojim obiteljima što je i učinjeno u 14h 30min. Sretni i radosni stigli smo svi hvala Bogu živi i zdravi svojim domovima puni dojmova i ove godine.
Hvala dragom Bogu što je pokazao koliko je velik i na našoj skupštini, a MI ćemo puni ljubavi i dalje služiti onima kojima smo potrebni.
 
Nacionalno Vijeće Udruge

Možda Vam se sviđa i ovo:

MREŽA LJUBAVI SE ŠIRI

Nema veće radosti od one kada se mreža ljubavi širi. Mnogim pratiteljima Udruge, kao i …