Obilježavanje 200.god.bl.Frederika Ozanama u Tovarniku

Udruga sv.Vinka Paulskog, Konferencija sv. Matej Tovarnik, kroz cjeli prošli tjedan je putem svetih misa i propovjedi sudjelovala u sjećanju na bl. Ozanama koji je rođen 23. travnja 1813 g.
Njegovo djelo i življenje provodimo i danas što se i pokazalo upravo kroz ove dane kod nas u Tovarniku, naime u organizaciji konferencije sv. Mateja sakupljali smo priloge za jednu obitelj u potrebi i sakupili 1200,00 kn. Sredstva smo uručili obitelji koja će pomoć korisno upotrijebiti.
Još jednom po ko zna koji put, pokazalo se da kada je potrebno članovi Udruge sv.Vinka Paulskog imaju visok nivo svijesti i ljubavi prema potrebitom, a poglavito kada je materijalna pomoć potrebna, onda i od sebe dajući nesebično prilaze čovjeku u potrebi.
Nesmijemo zaboraviti ni našeg župnika koji nas prati u svim događanjima pa i u ovom, hvala mu zaista na tome.
Tovarnik je ispaćeno mjesto pa time još više veseli akcija ovakvoga tipa pomoći.
Moramo bez hvale reći da smo jedna od prvih konferencija koje su osnovane u Slavoniji i nadamo se da ćemo još dugo biti članovi Vinkove obitelji.
Kako je rekao bl.Ozanam: „DA MOGU OBUHVATIO BIH MREŽOM LJUBAVI CIJELI SVIJET“ tako i mi u Tovarniku kažemo: „mreža ljubavi neka obuhvati sve one koji su u potrebi oko nas, a mi ćemo biti tu uvjek kada to bude potrebno“.

 

 

Stipo Maričić

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …