Renato Lima de Oliveira
Renato Lima de Oliveira

Novi predsjednik Međunarodne organizacije za SSVP

Udruga sv. Vinka Paulskog izabrala je novog predsjednika General International:

Renato Lima de Oliveira je izabran na općoj skupštini u Rimu 05. Lipnja 2016 g.

Renato lima 45-godišnji je član Udruge od 1986 g. gdje se istaknuo na brojnim aktivnostima, a posebno u odborima za mlade. Aktivan je također u Brazilu koji ima 190000 članova. Od 2008 godine je u predsjedništvu za Južnu Ameriku, a u protekle 3 godine zastupao je Međunarodno Opće Vijeće Vinkovske Obitelji. Novinar po struci te je autor brojnih publikacija uključujući i Vinkove kronike.

Renato Lima de Oliveira je naslijedio Dr. Michael Thio koji je na dužnosti predsjednika Udruge bio od 2010 g. Renato će biti na mjestu predsjednika 6 godina i biti će odgovoran za nasljedovanje i smjer rada Udruge u svijetu u budućnosti.

Dužnosti će preuzeti 09. Rujna ove godine na blagdan bl. Frederica Ozanama. Mi članovi u Hrvatskoj sretni smo da smo dobili ovakvog predsjednika što nam jamči da put Udruge neće biti prekinut nego nastavljen kako je i do sada uvijek bio.

Imao sam čast upoznati se, i popričati sa njim ove godine u Lužnici gdje smo se dotakli rada naše Udruge u Hrvatskoj i nekih mogućih promjena statuta na generalnoj razini. Obećali smo si tada da ćemo razmijeniti mišljenja i prijedloge tijekom slijedećih mjeseci što je ovim njegovim izborom i te kako realno i nadam se da će biti korisno za sve.

Zahvaljujemo Bogu za sve što se događalo u Rimu gradu gdje stoluje i naš papa Franjo koji je posvetio ovaj susret.

Neka sv. Vinko Paulski i bl. Frederic Ozanam budu i dalje u nama, i neka Renatu podare mir i blagoslov.

Igor Pranić- predsjednik Udruge sv. Vinka Paulskog u RH

Renato Lima de Oliveira
Renato Lima de Oliveira

The new President general for 2016 / 2022 is:

Renato Lima (Brasil), 45-years old, has been a member since 1986. He has held various posts within the Society, including posts on the Youth Committee, as well as constantly undertaking activities in his Conference. Since 2008 he has been the Territorial Vice-President (South America) and during the last 3 years has represented the International General Council for deal-ings with the Vincentian Family. Journalist by profession, he is also the author of a number of publications, including the “Vincentian Chronicles”.

Možda Vam se sviđa i ovo:

Pismo O. Tomaža Mavriča prigodom svetkovine Sv. Vinka Paulskoga 2023.

Draga braćo i sestre, milost i mir Isusov bili uvijek s nama! Ova 2023. godina …