MREŽA LJUBAVI SE ŠIRI

Nema veće radosti od one kada se mreža ljubavi širi.

Mnogim pratiteljima Udruge, kao i njihovim članovima, već je vrlo dobro poznato da se Udruga svetog Vinka Paulskog sastoji od manjih organizacijskih jedinica pod imenom konferencije. Skoro njih trideset danas djeluje na prostoru Republike Hrvatske, a svojim neumornim radom i ljubavlju prema bližnjemu, članovi tih istih konferencija nastoje nasljedovati Krista, svetog Vinka i utemeljitelja Udruge, blaženog Frederika Ozanama.

Vrlo je važno da se mreža ljubavi širi, kako bi pokrila cijeli svijet! S ponosom dakle možemo predstaviti novu konferenciju Udruge, konferenciju Majke Tereze osnovanu 13. ožujka ove godine u Šibeniku! Mlade vinkovske nade, što godinama što duhom, praćene duhovnim vodstvom časnih sestara Milosrdnica i našeg dragog svećenika lazarista vlč. Daria Grbca, odlučile su vinkovsku vijest o brizi za siromašne proširiti i na ovaj dio predivne Dalmacije. Otvorenju konferencije nazočili su, uz same članove i duhovno vodstvo, predsjednica Udruge Anđelka Samardžić i dopredsjednica Ivana Buterin Gluić, koje su s velikom radošću podijelile svoje znanje i ljubav o Udruzi koju vode. Potporu i dobrodošlicu novoj konferenciji došle su dati i gđa Tea Nižetić, predsjednica Područnog vijeća, s. Gracijana Gracin, duhovna pratiteljica Udruge u Splitu te s. Branka Jeličić, duhovna pratiteljica Udruge u BiH. Svojim prisutstvom dašak bosanskohercegovačke vinkovske ljubavi donijela je i gđa Dijana Erceg, članica Udruge iz Livna.

Mlada je konferencija zasiguro spremna započeti svoj rad na njivi Gospodnjoj, a kako bi im bilo lakše u njihovim prvim koracima, svi smo pozvani duhovno ih bodriti i moliti za njih, kako bi ljubav svetog Vinka i blaženog Ozanama bila prepoznata u društvu u kojemo smo zasađeni, rastemo i cvjetamo. Neka im je svaki rad sa potrebitima blagoslovljen!

 

Katarina Kiš Badurina

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Održana izvještajna godišnja Skupština udruge za 2020. godinu

U vremenu od 22.08.2020. – 29.08.2020. godine elektronskim putem uspješno je odrađena Izvještajna godišnja  Skupština …