Motivacijski Seminar i Izbori u Zagrebu
Motivacijski Seminar i Izbori u Zagrebu

Motivacijski Seminar i Izbori u Zagrebu

U subotu 12. rujna 2015g. održan je po planu i kalendaru motivacijski seminar u Područnom Vijeću bl. Alojzija Stepinca Zagrebačke Nadbiskupije. Mjesto događanja je bila župa sv. Barbare Vrapče i članovi konferencije sa istim imenom su bili domaćini cjelodnevnog druženja. Seminar je započeo okupljanjem članova svih konferencija Podr. Vijeća, iako su se neke ispričale da nemogu doći radi crkvenog goda ili privatnih spriječenosti došlo je oko 40 članova. Predsjednik Udruge u pratnji tajnice Verice i očekivanju dolaska našeg duhovnika p. Darija zamolio je sestru Miroslavu Crljenković da nas uvede u događanja zacrtana za taj dan svojim poticajnim nagovorom o Duhu Svetom i njegovom djelovanju bez koga ništa ne bi moglo imati smisao rada i djelovanja. U takvom uvodu svi su sa radošću i pljeskom dočekali p. Daria koji je odmah započeo sa prezentacijom koja je sve prisutne toliko oduševila da su jednostavno u ta tri sata upijali sa zanimanjem sve ono što je rečeno  o sv. Vinku i bl.Ozanamu. Posebno je sve potakao govoreći o primjerima načina rada sv. Vinka Paulskog koji je poželjan i danas, jer kako je rekao p. Dario trebamo se vratiti na izvore i nastaviti raditi i služiti. Zajednički ručak je protekao u obiteljskom raspoloženju te pohvalama ekipi koja je pripremila zaista odličnu kotlovinu i sve one kolače koje su vrijedne ruke načinile u konferenciji sv. Barbare i zato hval vam od srca.
Nakon okrijepe nastavili smo sa programom i to edukacijom koju je prezentirao Igor govoreći o Udruzi danas i u budućnosti. Moram priznati da su svi i nakon ove prezentacije bili oduševljeni planovima i načinom kako doći do cilja služeći naše siromahe. Posebno naglašena briga za mlade u budućnosti svidjela se svim nazočnima.
Kratak odmor i pjesma bila je uvod u izbore Područnog Vijeća koji je okupljanjem predsjednika nazočnih konferencija i svih prisutnih započela kratkim izvješćem  dosadašnje predsjednice Mirjane Prpić i njenom zahvalom za dosadašnje povjerenje koje joj je dano u proteklih 9 god. te se nakon toga pristupilo utvrđivanju kandidata i došlo se jednoglasno do imena naše Ruže Tomić koja je po svom pristanku kandidature jednoglasno izabrana za novu predsjednicu Područnog Vijeća bl. Alojzija Stepinca Zagrebačke Nadbiskupije. Ruža se obratila svima riječima da će i dalje služiti onako kako je već dugo godina i radila u konferenciji, samo sa sada nešto drugačijom ulogom. Predsjednik Igor je nakon čestitanja Ruži i zahvale Mirjani izvijestio o budućim planovima rada Udruge te završnom molitvom p. Daria završio cjelodnevno druženje . Pjesmom i ozarenim licima rastali smo se i krenuli svako svojoj obitelji u koje smo i sretno stigli.
Igor Pranić- predsjednik Udruge

Možda Vam se sviđa i ovo:

MREŽA LJUBAVI SE ŠIRI

Nema veće radosti od one kada se mreža ljubavi širi. Mnogim pratiteljima Udruge, kao i …