MATURANTI DONIRALI NAMIRNICE UDRUZI SVETOG VINKA
MATURANTI DONIRALI NAMIRNICE UDRUZI SVETOG VINKA

MATURANTI DONIRALI NAMIRNICE UDRUZI SVETOG VINKA

Zadnji tjedan nastave za maturante, u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji, provedena je već trinaestu godinu zaredom akcija: Maturanti brašno ne bacajte nego ga darujte. Ovu plemenitu akciju među maturantima su kao i dosad provodili članovi Molitveno karitativne zajednice Agape,  zajedno s vjeroučiteljem Miroslavom Radićem. Maturanti su sami donijeli nešto brašna i drugih namirnica i prikupili 600 kuna za koji iznos su učenici 2.a razreda kupili razne namirnice, a učenici 1.b razreda ih odnijeli 25.svibnja 2018. u Udrugu svetog Vinka Paulskog u Rijeci.

U prostorijama Udruge su ih srdačno dočekale i upoznale s njenim djelovanjem časne sestre Renata i Ana Marija, bivša predsjednica Udruge  Josipa i sadašnja Katelijn. Namirnice namjeravaju spremiti u pakete koje će onda odnijeti starima, bolesnima i nepokretnima, a dio brašna će biti namijenjen za kruh beskućnicima.

Učenici su zatim obišli kapelu sv. Josipa diveći se prekrasnom mozaiku Marka Rupnika. Na kraju su posjetili i kuću utočišta za beskućnike De Paulle, družili se kratko s njenim korisnicima za vrijeme ručka i saznali nešto više o radu ove ustanove od djelatnice Jelene.

Hvala svim ovogodišnjim maturantima Prhg koji su pokazali da imaju veliko srce pomažući siromašnima i da su kulturni jer nisu bacali brašno.

Miroslav Radić

 

 

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …