Kap ljubavi za laboratorij života

Za velika djela Bog nalazi dovoljno radnika, ali za skromno djelovanje potrebni su mu još mnogi! – Sv. Vinko Paulski

 

Uključite se u humanitarnu akciju „KAP LJUBAVI ZA LABORATORIJ ŽIVOTA“ kojom želimo prikupiti sredstva za nabavu dijela opreme Laboratoriju za humanu genetiku pri Klinici za dječje bolesti KBC-a Split! Oprema se koristi za liječenje oboljelih od teških genetičkih i hematoliških bolesti (leukemija i limfoma) od najranije životne dobi do duboke starosti.

Sadašnja oprema je zastarjela,a sastoji se od tri licencirana mikroskopska sustava sa specijaliziranim software-ima kojima se omogućuje kontinuirana dijagnostika navedenih bolesnika. Radi se o hitnim nalazima za dijagnosticiranje leukemije, a koji su od vitalne važnosti hematolozima radi određivanja ciljane primjene što učinkovitijih i najnovijih lijekova.

Od tri licencirana mikroskopska sustava dva su u kvaru i ne mogu se više popraviti. Treći je u stalnoj upotrebi i pitanje je trenutka kada će i on prestati funkcionirati.

Zahvaljujući izvarednim naporima djelatnika ovog Laboratorija, vrlo zahtjevne poslove uspješno, i u ovakvim teškim prilikama, svakodnevno obavljaju.

Zbog navedenog, Udruga sv.Vinka Paulskog u RH pokrenula je humanitarnu akciju pod nazivom „KAP LJUBAVI ZA LABORATORIJ ŽIVOTA“ kojom želimo prikupiti novčana sredstva za nabavku dva nova senzora kojima će Laboratorij moći obavljati normalno svoju funkciju.. Akcija će se provoditi u razdoblju od 5.svibnja 2020.g. do 3.kolovoza 2020.g., na području Splitsko-dalmatinske županije, Republike Hrvatske, sukladno Rješenju Ureda Državne uprave u Istarskoj županiji, KLASA: UP/I-550-01/20-01/46, URBROJ: 2163/1-06/15-20-4, Pula,30.travnja 2020.g., koje je upisano u evidenciji humanitarnih akcija pod evidencijskom oznakom:IŽ-HA/NMU-20-8.

Sredstva se mogu uplatiti na račun za humanitarnu akciju

IBAN: HR6524020061500079996 otvorenom kod Erste& Steiermärkische Bank d.d.

Svim sudionicima u ovoj akciji unaprijed od srca zahvaljujemo!

 

UDRUGA SV.VINKA PAULSKOG U RH

Konferencija sv. Duje Split

Možda Vam se sviđa i ovo:

Olakšajmo život invalidnoj osobi

Olakšajmo život invalidnoj osobi Katici iz Osijeka uključenjem u humanitarnu akciju. Gospođa Katica Nožina Balić …