ISUS JE DOŠAO, ISUS ĆE DOĆI, ISUS DOLAZI

ISUS JE DOŠAO kako piše na početku poslanice Hebrejima:“Više puta i na više načina Bog nekoć govoraše ocima po prorocima; konačno, u ove dane, progovori nama u Sinu.“ Koje li radosti, sreće i milosti za nas koji pripadamo onima koji su dočekali rođenje Sina Božjega. Nebrojena pokoljenja prije toga čeznula su za nekim tko će premostiti provaliju između Boga i čovjeka stvorenu iskonskim grijehom Adama i Eve. I onda, napokon, Betlehemska zvijezda. Po Mariji , novoj Evi, i njenom fiat, neka mi bude po riječi tvojoj, rađa se u Betlehemu, u štalici, novi Adam, Isus. Po njemu i njegovoj žrtvi na križu i uskrsnuću omogućeno je spasenje i pobjeda nad smrću  svakog čovjeka. Isus tim činom postaje spasitelj svih ljudi. Uistinu svih, bez obzira na sve razlike među njima. I zato radujte se narodi, svi narodi svijeta, ne samo kršćani.
ISUS ĆE DOĆI na kraju vremena jer je to obećao prije uzašašća na Nebo a to i u Vjerovanju molimo: odonud će doći suditi žive i mrtve i njegovu kraljevstvu neće biti kraja. To je naša vjera i naša nada. Ipak, mnogi su nestrpljivi i žele iz sebičnih razloga ubrzati Isusov dolazak pa taj dan uvijek iznova prognoziraju i naravno ne pogađaju pa ga prolongiraju. A Marko, i ne samo on, u Novom zavjetu piše: „ A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli na nebu, ni Sin, nego samo Otac“(Mk 13,32 ). Ovo trebaju znati svi vjernici i svi ljudi, a posebno mnogi današnji i budući lažni proroci i vidovnjaci koji svojim prognozama straše ljude skorom propašću svijeta i Isusovim dolaskom i koji ljudsku lakovjernost često dobro naplaćuju. I zadnje  proročanstvo o kraju svijeta 2012. godine je bilo samo jedno u nizu i kao što znamo nije se ostvarilo kao što se neće ostvariti ni neka nova već najavljena proročanstva.
ISUS DOLAZI u svakoj euharistiji, ali i svaki dan želi doći u moju, tvoju, našu egzistenciju, a Crkva hoće da toga budemo uvijek svjesni, a intenzivnije u vrijeme Došašća. Isus kuca na vrata našeg srca i želi se u njemu roditi i tako svakog čovjeka preporoditi i omogućiti mu novi početak, novi život s njime. Novorođeni Isus iz Betlehema iz jaslica i tebi iznova šapuće: Dođi, ne boj se , pružam ti ruke, ti se možeš promijeniti, obratiti, postati novi, biti potpuno sretan jer ja sam postao kao ti da ti budem blizu, u svemu tebi sličan osim u grijehu, ja sam tu da ti u tome pomognem. Ja sam te od vječnosti htio i volio, poznam tvoje dubine, pozivam te da budeš i sada u mojoj blizini, u mojoj ljubavi koja je vječna i po njoj i ti postaješ vječan. Ne veži svoje srce za zemlju i prolazne zemaljske stvari, ispuni svoje srce Nebom. Ja ti u tome mogu pomoći jer sam zato i došao. Dođi i ti, radujmo se zajedno već danas jer sutra…samo ja znam što će biti sutra!

 

Miroslav Radić

Možda Vam se sviđa i ovo:

Udruzi o Uskrsu 2022.

Draga braćo i sestre u Udruzi sv. Vinka Paulskog! Na ovom svijetu izgleda kao da …