Hodočašće u Međugore – Konferencija Bilje
Hodočašće u Međugore – Konferencija Bilje

Hodočašće u Međugore – Konferencija Bilje

Udruga sv. Vinka Paulskog u RH od 9. – 11.10.2015. u Međugorju organizirala je susret i hodočašće za svoje članove i korisnike (potrebite).
Područno viječe sv. Petra i Pavla odazvalo se pozivu sa pet konferencija; Koška, Veliškovci, Bizovac, Ladimirevci, Bilje i Vukovar i to sa ukupno 32 člana i korisnika. Uz prisutnost duhovne voditeljice s.Bernardine iz družbe sestara Milosrdnica iz Osijeka.
Konferencija BZBD Marije iz Bilja uz 6 člana povela je i 4 korisnika, kako bi zajedno i u Duhu osjetili zajedništvo u Gospodinu. Kiša koja nas je dočekala u Međugorju i koja je padala neprestance nije nas omela da pohodimo Brdo Ukazanja i pozdravimo Kraljicu Mira, te nakon toga iako mokri do gole kože odemo na zajedničku misu na kojoj su bili svi hodočasnici udruge sv. Vinka iz cijele Hrvatske. Nakon toga smo otišli u pansion u kojem smo bili smješteni, ne bih li se posušili i zgrijali. Predobri domaćini bili su nam susretljivi u potpunosti i bez zadrške kako bi nam pomogli u svemu, dajući nam sve što nismo imali kod sebe (kišobrani, kabanice…). Na tome smo im jako zahvalni! Poslije podne otišli smo primiti sakrament pomirenja ili svetu ispovijed, a nakon mise, klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.
U nedjelju smo nakon doručka imali vrijeme za osobne pobožnosti, a onda u 11h svetu Misu. Nakon ručka u ljubavi i zajedništvu krenusmo svojim kućama…i kao što rekoše ne može se riječima opisati što smo to sve lijepo i milosno doživjeli! Međugorje mjesto mira i međusobne ljubavi i nama je podarilo taj osjećaj. Hvala ti Kraljice Mira majko Božja Međugorska!!! (DBN)
Ni ljudi ni nebo nije htjelo da mi odemo u Međugorje od 9.-11-10.2015., no grupu entuzijasta iz područnog vijeća sv. Petra i Pavla nije ništa moglo smesti u namjeri da ipak ode. Koška, Bizovac, Veliškovci, Ladimirevci, Bilje i Vukovar su konferencije koje su se odazvale sa ukupno 31 putnikom te našom dragom s. Bernardinom iz družbe sestara Milosrdnica krenusmo u petak navečer malim busom put Međugorja. Već putem smo molili zagovor Blažene djevice Majke Marije i našeg zaštitnika sv. Vinka. I kao što rekoh na početku da ni nebo nije bilo naklonjeno dočekala nas je kiša u Međugorju, koja je onemogućila da se po planu Nacionalnog Vijeća nađemo svi zajedno i odemo na Podbrdo ili Brdo Ukazanja pokloniti se Kraljici Mira. Susreli smo se sa našom braćom i sestrama iz Splita i krenuli zajedno na Podbrdo. Kiša je padala sve jače i jače, a mi ostadosmo ustrajni u namjeri da se molimo penjući se na brdo ukazanja. Rekla bih da je Majka Božja  za nas u Međugorju priredila ponovno krštenje za nas, vodom i Duhom Svetim. Iako mokri do kože svi smo bili sretni i zadovoljni te radosna duha što smo svoju pobožnost unatoč kiši obavili i zadobili milosti Božje! U pansionu su nas dočekali krasni domaćini Ivan i Boženka koji su bili susretljivi prema nama kao prema rođenoj braći i sestrama. Božje je to djelo, svi smo se složili. Nakon obilnog ručka odlazimo na Misu na kojoj smo se okupili svi hodočasnici udruge s. Vinka Paulskog iz Hrvatske. Zajedno u molitvi ujedinjeni pred Bogom, milost neopisiva ljudskim riječima. Poslije podne sv. Ispovijed, sakrament izmirenja s Bogom, a poslije tko je htio još jedna sv. Misa, poslije toga klanjanje pred Presvetim Sakramentom. U Međugorju je ta pobožnost veoma lijepa i plodonosna, donosi ljubav u srce i mir duši(preporučam svima koji nisu bili)!  Nedjelja bila još kišnija od subote tako da smo odlazak na brdo Križevac i pobožnost Križnom Putu ipak preskočili, jer više nije bilo suhe odjeće i obuće za presvući se!!! Tako da nakon doručka međusobno smo se družili i upoznavali a onda zajedno autobusom krenuli na sv. Misu koji je mjesni župnik predvodio i potaknuo nas prekrasnom propovjedi, punoj nadahnjujući misli i vrlo poticajno govoreći o Kraljevstvu Nebeskom koje je sad i ovdje u koliko mi to želimo i dopustimo da bude! Ohrabreni i potaknuti odlazimo na ručak u naš pansion, a tamo iznenađenje…uz naše tanjure stoje pažljivo postavljene krunice…domaćin nam se obraća sa zahvalnošću i govori da su nam krunice dar od njih jer žele da molimo krunicu na koju nas poziva Majka Božja Međugorska „Kraljica Mira“…u znak zahvalnosti potpuno spontano nakon ručka pozivamo domaćine i poslugu te u znak zahvalnosti pjevamo im pjesmu.
U tom osjećaju ljubavi i zajedništva opraštamo se od domaćina i krećemo našim malim busom kući uz molitvu Križnog Puta, krunice i obilje pjesama sretni stižemo kućama!

Došli smo ti Majko draga sa svih strana ove zemlje,
 Donije smo ti svoje jade i u njima svoje želje!
 Pogledaj nas, utješi nas, svoje ruke stavi na nas
 Svome Sinu preporuči, Majko Mira moli za nas!“

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …