Godišnja izborna skupština 2019

U Gospinu svetištu u Vepricu kod Makarske 15. – 17. ožujka 2019. održana je godišnja skupština Udruge sv. Vinka Paulskoga u RH. Iz cijele Lijepe naše okupilo se 40-ak članova Udruge u ovom posebnom djeliću „raja na zemlji“. I sad je to bilo puno radosnih susretanja svih nas koji želimo slijediti Krista po uzoru na svetog Vinka i blaženog Frederika Ozanama.

Prirodna špilja je dorađena po uzoru na Lurd o 50-obljetnici lurdskih ukazanja, 1908. godine. Od tada do danas traje neprestana dogradnja i ovaj sveti prostor iz dana u dan izrasta u oazu koja pruža obilje mogućnosti – odmora, mira, tišine, duhovnog obnavljanja, susreta, tako i zajedničkog rada i molitve!

U takvom ozračju smo i mi radili, razgovarali, molili… Skupština je uvijek i vrijeme u kojem se prisjećamo što je sve od planiranog i učinjeno u minuloj godini, te se stvaraju planovi za budućnost, prepoznavajući znakove vremena i osluškujući potrebe svih kojima nas Otac Nebeski šalje na našim životnim putovima.

Ova skupština je bila i izborna. Predstavnici 26 konferencija pristupilo je tajnom glasovanju.

Izabrano je novo vodstvo Udruge u osobi Anđelke Samardžić. 

U skladu sa svojim ovlastima nova predsjednica Udruge izabrala je članove Nacionalnog vijeća s kojima će usko surađivati: Ivana Buterin Gluić je dopredsjednica Udruge, Marija Marinović je tajnica Udruge i Branka Lakošeljac je blagajnica Udruge. U Nacionalno vijeće kao članovi Vijeća ulaze i predsjednici Područnih vijeća i predstavnik mladih – Karmen Milić.

Bivši predsjednik Udruge gosp.Igor Pranić je čestitao novoj predsjednici na izboru, a ona je njemu u ime svih članova Udruge zahvalila na njegovom radu u Udruzi i pri tome mu uručila prigodni poklon.

 

s.Gracijana i Marija Marinović

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

MREŽA LJUBAVI SE ŠIRI

Nema veće radosti od one kada se mreža ljubavi širi. Mnogim pratiteljima Udruge, kao i …