Edukacija i duhovna obnova u Lužnici

Dana 1.veljače 2020.godine za članove Područnog vijeća Bl. Alojzija Stepinca prije podne je održana edukativna radionica u Lužnici, u dvorcu s. milosrdnica čiji su domaćini bili članovi Konferencije sv. Katarine Laboure na čelu sa predsjednikom Antom Perićem.

Prije početka zadanog programa pozdravila nas je časna majka s. Miroslava Bradica rekavši da smo mi produžena ruka karizme sv. Vinka što nam je bilo izuzetno drago čuti. Ostavila nam je na kratko moći sv. Vinka da bismo se u njegovu prisuću među nama pomolili a darovala nam je i čudotvorne  medaljice.

Na početku nas je sve toplo i iskreno pozdravila predsjednica Udruge gospođa Anđelka Samardžić. Dopredsjednica gđa Ivana Buterin podsjetila nas je na rad Udruge od početaka do danas i na karizmu Udruge: suosjećati, angažirati se, željeti, htjeti pomagati ljudima u nevolji, siromasima, beskućnicima…

Predstavnik mladih Slavko upoznao nas je sa aktivnostima i mogućnostima rada mladih unutar Udruge.

Na kraju ovog govornog dijela Ruža nas je upoznala sa pripremama za dolazak relikvija  sv. Vinka Paulskog u Hrvatsku, odnosno, Novigrad n/D, Zagreb i Osijek.

Posebno smo snažno doživjeli duhovni program kroz koji nas je vodio župni vikar župe sv. Vida u Brdovcu, vlč. Majk Rušec, mladomisnik, koji nam je na kraju mise podijelio svoj mladomisnički blagoslov.

Sv. misa se slavila u kapelici dvorca Lužnica-kapeli sa izuzetnom mogućnošću duhovne sabranosti.

U homiliji vlč. Majk je pratio svetost sv. Vinka nudeći nam da svojom voljom i htjenjem uđemo u sjenu dobrote sv. Vinka- da ga slijedimo.

Naročito je bilo dojmljivo klanjanje pred Presvetim. Tijekom klanjanja gledali smo sliku Božanskog milosrđa i tako riječima i slikom uranjali u otajstvo Isusa u Presvetom oltarskom sakramentu.

Osobno sam osjetila ubrzan puls i toplinu u licu.

Dragi Ante, hvala tebi i tvojim članicama i članovima na vašoj toplini i zauzetosti da nam bude lijepo i ugodno.  Hvala vašim  vrijednim rukama koje su nam pripremile pravu gozbu. Bilo je to bratsko i sestrinsko druženje prožeto istinskim zajedništvom i poštovanjem.

Nosimo vas u srcu i molitvama.

Vesela Mađerić

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …