Dvije udruge jedna duša

Suradnja Udruge svetog Vinka Paulskog i Udruge žena operiranih dojki „Nada“-Rijeka

Dok Vam čestitamo na 25. godišnjici plodnoga djelovanja rado se sjećamo odlične suradnje koja je duhovno, kulturno i životno obogatila naše dvije prijateljske udruge. Suradnja je počela prije više od dvadeset godina preko osobnih poznanstava č.s. Renate koja je bila dugogodišnja glavna medicinska sestra u Riječkoj bolnici i gdje je upoznala mnoge buduće članice Udruge žena operiranih dojki „Nada“-Rijeka.

Počelo je sve zajedničkim molitvama krunice u bolnici, kapelici sv Josipa pri samostanu sestara milosrdnica u Kresnikovoj 15 ili u prostorijama Udruge „Nada“. Suradnja se iz godine u godinu stalno proširivala i obogaćivala tako da su se već ustalili neki duhovni sadržaji koje Udruga svetog Vinka organizira za „Nadu“. Izdvojit ćemo jednodnevne duhovne obnove u Domu duhovnih vježbi u Lovranu koje uključuju duhovne nagovore, slavlje svete mise, kulturne sadržaje,  zajednički ručak i druženje. Ovdje treba pohvaliti dr. Asju Valković koja se uvijek pobrinula pronaći donaciju za ručak.

Tu je i zajedničko slavljenje svete mise na blagdan svete Agate, zaštitnice oboljelih od raka dojke, te obavezno druženje, pjesma i čašćenje nakon mise. Povremeno se organiziraju, obično u Korizmi i Adventu, duhovni susreti u samostanu sestara milosrdnica ili u prostorijama Kluba „Nada“ kada neki svećenik ili vjeroučitelj progovori o nekoj duhovno-životnoj temi pomažući članicama da pronađu smisao svojih sadašnjih teškoća oslanjajući se na vjeru i Božju pomoć i pomoć svojih bližnjih. Više puta je na tim susretima kao gost bio i vjeroučitelj i pjesnik Miroslav Radić koji je čitao svoje pjesme i meditacije.

Često puta su članice jedne udruge sudjelovale na nekoj od akcija druge udruge kao što je sudjelovanje na radionicama izrade nakita ili prodaje narcisa na Korzu. Ovo je jedan dio spomenutih akcija u kojima su surađivale ove naše dvije udruge a suradnja, na obostranu korist i zadovoljstvo, kao i zajednički rad za opće dobro će se uz dobru volju članica i Božju pomoć nastaviti i ubuduće.

 

Miroslav Radić

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …