Duhovna obnova Riječkog Područnog Vijeća
Duhovna obnova Riječkog Područnog Vijeća

Duhovna obnova Riječkog Područnog Vijeća

Održana kratka duhovna obnova za članove Udruge sv.Vinka Paulskog u RH s Riječkog područja

U samostanu sestara milosrdnica u Ulici dr. Frana Kresnika okupile su se 5. travnja 2014. godine vinkovke i jedan (ali vrijedan!) vinkovac na preduskrsnoj duhovnoj obnovi kako bi se zajedno, na poseban način što čišćega i radosnijega srca pripremili za najveći kršćanski blagdan, blagdan uskrsnuća Gospodina Isusa Krista.
Članovima se na početku susreta obratila s. Renata Vugdelija koja duhovno prati i u svom radu bodri ovu malenu, ali marljivu vinkovsku obitelj, a program je vješto nastavio voditi vjeroučitelj Miroslav Radić. Razmatrajući tekstove koji su progovorili o korizmi, članovi su pokušali što dublje uroniti u misterij Kristove muke, a poseban je dojam ostavila Radićeva meditacija pod nazivom „Raspeće!“. Vrijedi istaknuti da meditacija čini dio knjige koju već spomenuti autor priprema za tiskanje, a nosi naziv „Meditacije za svaki tjedan“ u izdanju nakladničke kuće „Teovizija“. Oni koji su bacili pogled na ogledni primjerak doista su se ugodno iznenadili opsežnoću i ljepotom tekstova. Prikazana je i ppt prezentacija o radu Udruge-Područnog vijeća „Sveti Vid“ unatrag pet godina. Vrhunac duhovne obnove bio je križni put i sveta misa, a članovi su se mogli i ispovijediti, što je omogućio duhovnik Udruge don Dragutin Detić. Postaje i popratne tekstove križnog puta čitao je bračni par Radić, a u kapelici svetog Josipa bile su prisutne i sestre milosrdnice s kojima članovi Udruge usko surađuju. I sestrama i vinkovcima poslanje je isto: služiti siromašnima, a sve po uzoru sv. Vinka Paulskog,
Majke Lujze de Marillac te bl. Frederica Ozanama. Ovakvi susreti i zajednička molitva uvijek mnogo znače svima okupljenima.
I dok se polako približavamo Velikom tjednu i Uskrsu nadajući se da će svatko ponaosob doživjeti susret s Uskrslim Gospodinom, članovi Udruge svetog Vinka s područja grada Rijeke i okolice pozivaju sve zainteresirane vjernike laike koji pobliže žele upoznati rad i duhovnost nasljedovatelja svetog Vinka Paulskog da posjete web stranicu Udruge www.ssvp.hr ili facebook stranicu, a oni koji vole koristiti e-poštu mogu pisati na e-mail adresu ssvp@ssvp.hr. U skoroj budućnosti Područno će vijeće Udruge u Rijeci u Kresnikovoj ulici prikupljati i školske torbe i pribor za siromašne obitelji sa školarcima, stoga ukoliko možete pomoći na bilo koji način, kontaktirajte članove i neka vas u činjenju dobra prate riječi blaženog Frederika Ozanama, uzora katoličkog aktivizma: „Radujem se što sam rođen u vremenu u kojem ću možda moći učiniti puno dobra te stoga osjećam novi žar za posao …”.


Katarina Kiš Badurina

Možda Vam se sviđa i ovo:

MREŽA LJUBAVI SE ŠIRI

Nema veće radosti od one kada se mreža ljubavi širi. Mnogim pratiteljima Udruge, kao i …