DUHOVNA OBNOVA I EDUKACIJA UDRUGE U PAZINU
DUHOVNA OBNOVA I EDUKACIJA UDRUGE U PAZINU

DUHOVNA OBNOVA I EDUKACIJA UDRUGE U PAZINU

Udruga sv. Vinka Paulskog je u ovu subotu 17. lipnja 2017g. u Pazinu održala svojevrsnu duhovnu obnovu i edukaciju članovima Područnog Vijeća Udruge uz sudjelovanje predavača i slušatelja nas 30-tak.

Uvodnim govorom i molitvom koju je predvodio p. Dario Grbac duhovnik Udruge zpočeli smo taj dan sa predavanjem.

  1. Blanka iz Rijeke iz reda milosrdnica je započela svoje predavanje i nagovor sa mislima o nama članovima i našoj ulozi u karizmi sv. Vinka Paulskog koja ove godine doseže 400g. od početka djelovanja služenja siromasima. Zasigurno smo svi upijali sve što je sestra govorila i netom što je završila sa oduševljenjem smo svi zapljeskali i samim tim iskazali koliko nam je doprlo do srca njezin nagovor.

Nakon sestre Blanke obratila nam se s. Veronika Popić koordinatorica Vinkovske Obitelji za Hrvatsku, te uz osvrtanje na hodočašće u Gospić, Udbinu i Ukrajinu prezentirala i budućnost rada Vinkovske Obitelji i naše uloge u njoj.

Pater Dario je kao i uvijek u svom stilu u svom izlaganju potaknuo sve nas na razmišljanje što smo i koliko smo spremni služiti u uvjetima koji su pred nama. Kako je samo brzo prošlo vrijeme do 13 sati kada smo otišli okrjepu ručka u ugodan ambijent Lovačkog restorana.

Nakon ručka moja malenkost je svojom prezentacijom potakla sve sudionike na pripremu novog vala potrebitog rada sa Beskućnicima i opisom strukture Udruge, te najavom projekta PUČKE KUHINJE sv. Vinko Paulski kao prve u Hrvatskoj od nastanka Udruge 1993g.

Sve toga dana završilo je filmom o životu Janeza Frančišek Gudoveca, biskupa koji je živio životom pastira poslanog od Boga da hodajući ozdravlja bolesne u duši i tijelu.

Svetom misom u kapelici samostana u Pazinu završio je dan druženja članova velike obitelji Udruge. Domaćini članovi konferencije iz Pazina i članovi ostalih konferencija sa predsjednicom Podr. Vijeća sv. Maura su sve odlično organizirali te smo sa zajedničkom fotografijom uz veseli osmjeh krenuli svako svojim kućama.

 

Predsjednik Udruge, Igor Pranić

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

MREŽA LJUBAVI SE ŠIRI

Nema veće radosti od one kada se mreža ljubavi širi. Mnogim pratiteljima Udruge, kao i …