Druženje konf. sv.Duje iz Splita sa potrebitima
Druženje konf. sv.Duje iz Splita sa potrebitima

Druženje konf. sv.Duje iz Splita sa potrebitima

Prvi je četvrtak u veljači, 5. 2. 2015. opet oko Kristova stola okupio one koje patnja na poseban način ujedinjuje. Konferencija sv. Duje je sa sestrama milosrdnicama pripravila i ovaj put nekoliko sati radosnog međusobnog darivanja u kapeli i samostanu sestara u Bribirskoj ulici – Split. 
Prigoda za ispovijed (fra Nikica Devčić)  i misno slavlje koje je predvodio duhovnik Konferencije i župnik Katedrale don Tomislav Ćubelić svima nam je ispit, poticaj i ohrabrenje za nove dane.
Nad tekstom evanđelja propovjednik je zastao prebirući činjenicu da Krist svoje učenike šalje dva po dva… Zašto? Da jedan drugome budu korektor, podrška, ohrabrenje…. „Ako itko pomoć drugog čovjeka treba, onda su to ovi ljudi koji su u sredini. Imam osjećaj – štiti ih s jedne strane Krist s oltara, s druge vi koji ste iza njih.“ Pozvani smo uzeti stupanj patnje, pokušati im pomoći… A brzo se umorimo… Krist poziva da idemo na put bez štapa, torbe, dviju haljina… Krist govori kako nam to postaje teret, nije nam potrebno, na suvišne stvari trošimo puno vremena… Tada više nemamo vremena brinuti za one kojima smo poslani. Krist nam zato daje nalog da se ne opterećujemo suvišnim stvarima. „Otresite prašinu“, ne nosite zlo koje dopire do vas, ni sažaljenja, kritike… Krist nalazi načina kako muku onih koji nose patnju pretvara u dobro…
Animiranje misnog slavlja predvodili su djelatnici Samaritanca sa s. Kristijanom, a njihova djeca, kako ih oni rado zovu, su bili glavni pokazatelji kako malo treba za puno radosti!
U druženju nakon mise, uz kolače, sok i kavu, pjesma je nezaobilazno očitovanje jednog sasvim posebnog zajedništva!
„Neka je u svemu blagoslovljen Bog!“  (smg)
 
s.Gracijana

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …