Belišće- Otvorena Godina Suradnje Vinkovske Obitelji
Belišće- Otvorena Godina Suradnje Vinkovske Obitelji

Belišće- Otvorena Godina Suradnje Vinkovske Obitelji

Koordinacija početka godine suradnje Vinkovske Obitelji u Slavoniji započela je uoči Duhova 23. svibnja 2015g. u Belišću misnim slavljem koje je predvodio vlč. prof. Josip Vrančić rodom iz Tovarnika a službom na Teološkom fakultetu u Đakovu. Zbor mladih Ivana Pavla II iz Ladimirevaca inače zbor Udruge sv. Vinka Paulskog koji vodi Ivana Pušić, predsjednica mladih konf. sv Križa iz Ladimirevaca uljepšalo je sv. misu i daljnji tijek druženja. Okupljanju i sv. misi nazočili su s. Kaja Ljubas provincijalka Marijinih sestara Čudotvorne medaljice iz Osijeka, s. Ana Gashi također iz reda sestara ČM iz Nove Kapele, koordinator Vinkove Obitelji za Slavoniju (iz Udruge sv. Vinka Paulskog) Zdenko Bešlić, i predsjednik Udruge sv.Vinka Paulskog Igor Pranić te članovi 11 konferencija sa ovog područja što je ukupno sa zborom činilo 55 osoba na slavlju.
Nakon misnog slavlja predstavljajući sve goste Ivana Pušić je pozvala goste da pozdrave nazočne što je i učinio prvi Igor Pranić u ime Udruge sv. Vinka P. naglašavajući da zajedništvo u djelovanju čini snažniju potporu onima koji nas trebaju i čekaju da im svjetlo Duha svetoga dođe kroz nas sve. Provicijalka SČM Kaja Ljubas je također dobivši riječ istaknula ljubav prema bližnjemu i ponudila suradnju svima nama govoreći o potrebama suradnje i šire kao npr. sa Ukrajinom koja ima potreba takve suradnje i ima poteškoća sa tamošnjim vlastima Pravoslavne vjere. s. Ana Gashi sestra iz družbe SČM koja radi i djeluje u Novoj Kapeli naglasila je da je oduševljena današnjim okupljanjem te da dolazi sa Kosova gdje je raznoliko stanovništvo i vjere teško uklopivo u neko zajedništvo, stoga mi moramo proširiti duh ljubavi svi zajedno i stvarati mrežu ljubavi gdje god možemo.
Pozvani smo svi skupa da nekim svojim primjerom posvjedočimo kako smo ušli u Udrugu na što se prvi javio Josip Šumiga koji je Istaknuo da ga je pozvao p. Flavijan Šolc u Udrugu za koju nikada nije ni čuo ali je ipak pristupio sa svojom obitelji, i tako je tamo u Borovu Naselju krenulo. Igor Pranić je primjerom teške i preživljene bolesti srca saznao od svog prijatelja da se osniva Udruga u Bizovcu te se nakon kako je rekao susreta sa Isusom sve u životu promjenilo i njemu i njegovoj obitelji i sada je evo tu na čelu jedne prekrasne Udruge i ljudi u njoj. Darija Balonek iz Bilja istaknula je da je dolaskom u Udrugu nakon nepoznanica i lutanja shvatila da duhovni padovi u njenom životu su ustvari bili pozivi za nju i njenu obitelj raditi i živjeti za Boga. Zdenko Bešlić  koordinator se odvažio i također iznio svoj ulazak u Udrugu naglašavajući da su njemu i supruzi motiv bili poziv na molitvu za nerođene pošto i sami nemaju djece molili su Isusa za tu milost. Na kraju su postali predsjednici konferencije u Ladimirevcima i tako žive pomažući bližnjima.Naš član iz Đakova Andrija je svjedočio o odlasku u Čenakolo pored Šarengrada i nošenju poklona u obliku šećera i brašna ne znajući da su upravo te namirnice bile potrebne korisnicima i članovima komune naglašavajući kako je upravo Duh Sveti bio taj koji tako sve posložio. Završavajući boravak u crkvi s. Ana je pročitala molitve sv. Vinka te uz radost i pjesmu smo otišli na malu zakusku. Vlč. Jurić nam je posvetio medaljice koje smo dobili na poklon od sestara i nakon toga smo se okrijepili te pošli put svetišta sv. Ane u Bistrince pored Belišća gdje smo molili krunicu i slavili Duha Svetoga, molili zagovor majku naše Blažene Djevice Marije sv. Anu. Bili smo zaista svi obasjani milošću Duha te smo se u takvom raspoloženju uputili kućama.
Isuse hvala ti na jučerašnjem danu i na ljudima koji klanjajući se tebi ponizno služe svojim gospodarima siromasima.
Igor Pranić

Možda Vam se sviđa i ovo:

MREŽA LJUBAVI SE ŠIRI

Nema veće radosti od one kada se mreža ljubavi širi. Mnogim pratiteljima Udruge, kao i …