27.rujna umro je;

nddm_vincent1Sveti Vinko Paulski. Kako to ime lijepo odzvanja u našim ušima.Danas slavimo, ali i tužni smo jer to je dan kada nas je jedne davne godine napustio naš svetac i otišao služiti našega i svogaIsusa. Ostavio je svima nama uspomenu na ono vrijeme kada nije bilo automobila, telefona, interneta i tko zna čega sve još, a toliko vrijednog da se zapitamo, o Bože, kako je On to sve stigao i otkud mu toliko snage da sve tada zaogrne plaštom neizmjerne ljubavi i snagom silne upornosti za one koji su ga tražili i dolazili moliti malo hrane, odjeće ili obuće za one koji su molili lijek i ozdravljenje, za one koji su tražili put koji i danas vodi  njegovim primjerom kako treba služiti siromaha kojemu smo i svjetlo i utjeha njegove patnje i življenja u tako teškim uvjetima ovog, kako mi to zovemo modernog doba.

Stoga braćo i sestre vinkovci budimo sa svim potrebitima u molitvi i vjeri sve ove dane kada kroz trodnevnice  proživljavamo trenutke kada je otišao, tako sada to jako lijepo osjećamo, naš Vinko. Onako mali i nezgrapan, ali toliko velik i sa toliko ljubavi za svakoga da jednostavno moramo reći: Umro si tada, ali tvoj duh živi i dalje i nadahnjuje sve nas da ljubimo bližnjega ma gdje bio.

Svim članovima i simpatizerima, kao i duhovnicima, časnim  sestrama, sretan i blagoslovljen dan 27. rujna koji neka započne mislima i djelima onako kako je Vinko govorio: NE PROĐI SRCA KAMENOGA I NE SUDI ONOME KOJI TRAŽI POMOĆ OD TEBE BRATE I SESTRO, NEGO POMILUJ SVAKOGA KOJI TE TREBA U SVAKOM TRENUTKU ŽIVOTA SVOGA”.


27.rujna, 2013 g.

Nacionalno vijeće Udruge sv.Vinka Paulskog u RH

Možda Vam se sviđa i ovo:

Zbogom naša dobra Albina Juretić

Naša draga Albina, dugogodišnja članica Udruge svetog Vinka u Rijeci, blago je preminula u Gospodinu …