10 godina Otok Dalmatinski

11.5.2013. godine je u Otoku bilo svečano. Naime, Udruga svetog Vinka Paulskog- Konferencija sv. Luke te Konferencija Čudotvorne Gospe Sinjske (mladi) proslavila je svoju desetu godišnjicu postojanja. Karitativna udruga zadnjih 10 godina pomaže materijalno i duhovno mnogima u Cetinskoj krajini, a i šire jer ljubav, dobrota i pomaganje ne poznaju granice. Proslava je započela u 10 sati uvodnom riječi dopredsjednice nacionalne Udruge te prve predsjednice Konferencije sv. Luke gospođe Anđelke Samardžić. Ona je u svom pozdravu zahvalila prije svega Bogu, a zatim i svim ljudima koji su u ovih 10 godina poduprli rad Konferencije. Posebnu zahvalu zaslužili su: svi dosadašnji župnici župe svetog Luke zajedno sa sadašnjim župnikom fra Miroslavom Ančićem; sve sestre Milosrdnice, posebno č.s. Regina Medić i č.s. Beatrica Bakić koje su stalno pružale potporu u radu; gospodin Luka Brčić, dožupan splitsko- dalmatinske županije koji je najzaslužniji za potporu koju je Konferencija dobivala od županije; gospodin Branko Samardžić načelnik općine Otok kao i općinsko vijeće na prepoznavanju rada te dodijelivanje nagrade 2012. Udruzi; gospodin Dražan Bilokapić kao jedan od donatora, te svi ostali donatori. Na kraju je pozdravila i zahvalila se predsjedniku nacionalne Udruge, gospodinu Igoru Praniću, svim članovima Udruge iz Hrvatske koji su bili prisutni kao i predstavnicima udruge iz BiH.
Gospođa Samardžić je u svojoj uvodnoj riječi navela i kako Udruga broji 24 odrasla člana kao i 10 mladih aktivnih članova, navela je sve važne projekte i sav rad.

Proslava se nastavila predavanjem dr. fra Marijana Vugdelije koji je govorio o vjeri, svetom Vinku i utemeljitelju bl. Frederiku Ozanamu. Rekao je i kako je udruga na dobrom putu te da ustraju na njemu. U 11:30 održana je sveta misa koju je predvodio župnik Otoka fra Miroslav Ančić. Poslije mise svoj kratki program su izveli mladi, a sve se završilo prigodnim domjenkom i druženjem u župnoj dvorani.

Kao što i utemeljitelj udruge kaže “Želio bih obuhvatiti svijet mrežom ljubavi” tako i oni grle najpotrebitije u svom kraju! Neka Bog podari još mnogo uspješnih godina rada Udruge.

 


Mihaela Jurković

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …