Naslovnica / SSVP-HR Radio

SSVP-HR Radio

Dobrodošli na SSVP internet Radio Udruge sv. Vinka Paulskog u Republici Hrvatskoj.

SSVP radio možete slušati u cijelom svijetu putem našeg Web-Portala te na svim platformama, uključujući i mobilne uređaje, tablete i sl.
Za slušanje radija pokrenite player i sačekajte dok se stream učita. Kod nekih mobilnih uređaja može potrajati i do 20 sekundi.

CMR-HOSTING Player
CMR-HOSTING Player

SSVP Radio logoGlazba je oduvijek bila vrlo važan dio duhovne prakse i religiozne tradicije. Svaka glazbena kultura ima svoj sveti glazbeni idiom pa tako čak i u suvremenoj svjetovnoj glazbi nalazimo tragove koji nas dovode do crkvenih i etničkih duhovnih pokreta.

Drevni pisci slavili su duhovne odlike glazbe s blistavim frazama, a danas čak i znanstvenici pokušavaju istraživati glazbu iznad fizike zvuka i fiziologije slušanja. Tako se danas razvija jedna nova grana znanosti pod imenom “Sonic theology” koja se bavi proučavanjem sakralnih zvukova.

Duhovna glazba je namijenjena za razumijevanje dalekog svemirskog i duhovnog podrijetla čovjeka, pružajući istovremeno ljudskom rodu nove načine uključenja zvuka i glazbe u svrhu ozdravljenja i transformacije ljudske svijesti.

Sama svrha i cilj suvremene glazbe ostvarit će se samo onda ukoliko ona prevaziđe i transcendira čisti zabavni aspekt suptilnog čulnog ugođaja i dostigne viši stupanj i status medija za daleko važniji cilj. Taj cilj je osobni i duhovni razvoj. Takva uporaba glazbe vodi nas do razvijanja profinjenije inteligencije i uzvišenije razine ljudske svjesti – svrhovitog duhovnog napretka.

Duhovna glazba ne samo što u sebi sadrži edukacijsku, tematsku i prirodnu duhovnu vrijednost, već kao takva ona služi i kao oruđe za duhovno uzdizanje svih onih koji je slušaju. Dakako, ukoliko se ona na pravilan način poveže s duhovnim sferama. Tako i suvremena glazba postaje oruđe za proćišćenje naše svjesnosti i dostizanje krajnje svrhe našeg postojanja, a to je život s Bogom.